17. Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Posted: 17 studenoga, 2012 in Uncategorized

Svečanom dodjelom priznanja najuspješnijim sudionicima, danas je završena ovogodišnja Smotra Sveučilišta u Zagrebu.  Priznanja su se dijelila u 8 kategorija: najbolji promotivni film, najbolje uređen izložbeni prostor, najoriginalnije i najbolje predstavljanje na Smotri, najbolji promidžbeni materijali, najuspješnije predstavljanje ostalih sudionika, najbolji cjelokupni dojam, u kategoriji za komunikativnost, susretljivost i pristupačnost te u kategoriji za doprinos atraktivnosti sportskog programa. Apsolutni pobjednik je Akademija likovnih umjetnosti osvojivši onu najvažniju – nagradu za najbolji cjelokupni dojam na smotri.

ALU zadivila je žiri svojim umijećem

Međutim, svi mi s Fakulteta političkih znanosti i Televizije Student nestrpljivo smo čekali proglašenje pobjednika u kategoriji najboljeg promotivnog filma. Iako smo vjerovali da ćemo osvojiti nagradu, uslijedilo je veliko razočaranje – i tu je pobijedila Akademija likovnih umjetnosti. Priznanja najuspješnijima podijelili su rektor prof.dr.sc. Aleksa Bjeliš i prorektorica za studente i studije prof.dr.sc. Blaženka Divjak te time zatvorili dane Sveučilišta u Zagrebu.

Čaroban svijet mitologije na Filozofskom fakultetu

17. Smotra otvorena je u četvrtak, 15. studenoga u izložbenom šatoru Studentskog centra, kako bi se maturanti upoznali s daljnjim mogućnostima školovanja nakon završetka srednje škole. Posjetiteljima je svoj program predstavilo čak 70 sudionika – fakulteta, akademija, visokih škola i veleučilišta iz Hrvatske i svijeta.

Uz tradicionalno prisutni Radio Student, prvi je put na smotri sudjelovala i Televizija Student – prva studenstka televizija u Hrvatskoj, pokrenuta 6.11. na Fakultetu političkih znanosti.

Na Televiziju Student dobrodošli su svi kreativci

Učenici i ostali posjetitelji imali su priliku iz prve ruke (od studenata i profesora) čuti iskustva i dobiti informacije o uvjetima i kvaliteti studiranja te brojne druge detalje važne za donošenje odluke o upisu na pojedini studij.

Biološki odsjek PMF-a izazvao je najveći interes publike

Glavni moto ovogodišnje Smotre bio je Ulaz u studij – početak razvoja karijere. Zbog toga su u programu Smotre posebno bile istaknute teme o snalaženju na tržištu rada, zapošljavanju i upravljanju karijerom. U tu svrhu održane su tri panel-diskusije (Naći posao lako je, ako si…,Male tajne uspješnog zapošljavanja, Gdje još ima ECTS-a?) i tri radionice (Hoću prvi/bolji posao, Kako uspješno učiti?, Karijerogram – otkrij svoj cilj!). Time se htjelo poručiti kako izborom studija i upisom na fakultet započinje profesionalni razvoj svakog pojedinca i kako je odabir fakulteta velika odluka koja utječe na budući život.

Zubić vila donijela je Stomatologiji nagradu za originalnost

Uspješnost Smotre potvrđuje i više od 25 000 posjetitelja, koji su stizali individualno ili u organiziranim skupinama iz cijele Hrvatske. Cjelokupna manifestacija održana je pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske.

Komentari
  1. dariarendulic kaže:

    Smotra je bila odlična!Voljela bih da i druge godine predstavljamo naš faks. Neki su si fakulteti dali mnogo truda u izgledu svojih štandova, pa mislim da bi i naš faks trebao popraviti dojam za iduću godinu. Oooodličan video Ilda!

  2. Ilda kaže:

    Iduće godine ćemo tražiti veći budžet i to puno bolje napraviti. Iako, nekako sumnjam da će nam odobriti, jer stav profesora je da naš fax ionako ne treba promovirati, s obzirom da uvijek imamo daleko veći broj prijavljenih nego što ima mjesta. Što se njih tiče, uopće ne trebamo biti na Smotri 😀

  3. ddariaa kaže:

    Imam jedan prijedlog za tvoj blog – možda da pokušaš u opcijama odrediti da ti se na stranici vidi samo jedan post da bude preglednije za praćenje, a ostali postovi s linkovima na sidebaru.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s